Kristian Hauge Kihl

Født 19. mars 1907 Fredrikstad

Død: 18. mai 1989

Personnummer: 48509

            

 

Kristian er født i Fredrikstad, men flyttet til Snekkestad i Re kommune i 1914.

Etter endt skolegang på Middelskolen flyttet han som tenåring til Oslo. Der bodde søstrene hans Glenny og Frida allerede. Der hadde han ulike jobber som skomaker, blikkenslager og sydde klær.

I Oslo møtte han fem år eldre Klara Michelsen fra Arendal, som jobbet som tjenestepike. Klara ble gravid og flyttet hjem til Arendal.  Da han fikk vite at han skulle bli pappa, reise han til Sørlandet for å gifte seg med henne. Klara syntes at det var så flaut at han var så mye yngre enn henne, at hun ikke ville gifte seg med han. Kjell Michelsen møtte derfor aldri faren sin, men det sies at Kjell lignet veldig på han.

Tilbake i Oslo traff Kristian Oslo-jenta Marta, som ble hans kone. Under andre verdenskrig i 1942 giftet de seg og flyttet hjem til Snekkestad. 8. juli 1942 ble datteren Mona Kihl født. Kristian fikk jobb på Snekkestad gård. De hadde mange gode år der. En vinter ble Kristian skadet på tommerhogst og ble uføretrygdet. I 1964 døde kona hans.

Han kom seg gradvis av skadene. Han fikk seg samboer på Åssiden, og sammen drev de en storkiosk i nærheten. Senere drev han en kiosk i Solbergelva, men den var ikke like lønnsom.

Etter mange år fikk han seg en ny samboer i Oslo. Hun var en gammel klassevenninne.

De ti siste årene av livet bodde han alene i huset sitt på Snekkestad. Han sovet stille inn i huset sitt, og dødsårsaken er uviss. Siden han ble veldig tynn på slutten, kan han ha hatt en sykdom.

 

Som person var han veldig glad i sang og dans, likte å kle seg fint, sjarmør og detaljefokusert.

         

 

 

Kilde Statsarkivet i Kristiansand

I følge fødselsregister for Austre Moland, Stokken sokn, ble et guttebarn (ikke navngitt) født 31. juli 1924 av foreldre ugift blikkenslager Kristian Kjil, født 1904 (?) i Fredrikstad, og ugift tjenestepike Klara Mikkelsen født 1903 i Holt. Arkivreferanse: Austre Moland sokneprestkontor, fødselsregister for Stokken sokn, 1916-1950, nr A-VI-27, side 47, Ja-0003. Det er ikke funnet dåpsnotat for barnet i kirkeboka verken for Austre Moland eller Stokken sokn.

 

Tilbake