Hildur Linnea "Tutta" Larsen

Født: 28. juni 1925  Lier

Død: 22. februar 2016 Drammen

   

 

Hildur Linnea Larsen ble født i Lier 28. juni 1925. Hennes pikenavn var Olsen. Hun vokste opp i enkle kår som den sjette i rekken av syv søsken – seks jenter og en gutt. Barna i familien måtte tidlig bidra til familiens økonomi med blant annet luking på gårdene om somrene i Lier. Som jente hadde Hildur Linnea et rolig vesen, var snill, flink og hjelpsom med stor omsorg for sin mor og søsken. Allerede som liten fikk Hildur Linnea klengenavnet Tutta, et navn som de aller fleste som kjente henne brukte.

Hildurs bror Ragner hadde fått jobb på Postterminalen i Oslo. Der ble han kjent med en hyggelig kollega fra Arendal med navn Kjell Michelsen. Ragnar og Kjell delte leilighet.

En sommerdag i 1942 besøkte Hildur sammen med en av søstrene sine Ragnar i Oslo. Sammen med Kjell var de på tur på Oslomarka til Sporten (bildet). Kjell var en stor sjarmør, og de ble etter hvert kjærester. Kjell kom stadig på besøk til Hildur, som fortsatt bodde hjemme i Lier. Han var godt likt av sin kommende svigermor, og han fikk lov til å overnatte. Snart ble Hildur gravid.

Det var krig i Norge, og Hildur og Kjell trenge et sted å bo. De flyttet inn hos Kjells familie i Arendal hvor de også giftet seg. Kjell klarte å få seg noen strøjobber, og de fikk etter hvert leid seg en liten leilighet nær sentrum. Blant jobbet han litt hos sin stefar Jakob som var disponent en liten butikk i Arendal. Mens Hildur lå på fødestua 14. desember 1944 fløy engelske krigsfly over Arendea, og flysirene ulte. Men fødselen gikk fint, og Mailis ble født.

Da krigen var over, flyttet de tilbake til Lier hvor de leide en liten leilighet. 17. november 1946 ble Tone født. 

Selv om Kjell ikke hadde noen utdannelse, fikk han seg likevel en god jobb i Norsk Brændselolje, som var forløperen til Statoil. Han var flink til å snakke for seg. I 1953 begynte de å bygge enebolig på Konnerud i Kreklingveien 11. Hildur var i tvil om de hadde råd, men Kjell var positiv og mente at hvis andre fikk det til så skulle også de klare det. Med finansiering fra Husbanken satte de i gang. Kjell grav selv ut kjelleren for hånd.

I nabolaget på Konnerud flyttet Hildurs søster Gunn inn sammen med sin mann Egil og datteren Randi. Hildurs mor, Edith, flyttet inn i en eldrebolig på Konnerud. Kjell og Egil spilte sammen i bandet Hetty's Rytmekvartett. Bandet hadde ofte konserter i helgene, og for Kjell ble dette dessverre inngangsbilletten til en del utroskap.

I 1955 ble sønnen Sven Jøran født. 

Sommerene ble bestandig tilbragt i Arendal.

 

I voksen alder arbeidet Tutta blant annet som frisørdame.

I 1960 flyttet Kjell ut fra huset på Konnerud, og de ble senere skilt. Kjell hadde truffet en ny dame med navn Tony Skarra. Sammen hadde de tenkt å bygge hus på Åskollen, men planene ble endret da Kjell fikk seg en ny jobb Kristiansand, og det nye forholdet ble slutt.

Som alenemamma måtte Hildur ut i arbeidslivet, og hun begynte å vaske ved Drammen Sykehus. Vaskejobben var slitsom, men Hildur var samvittighetsfull. Selv en busstreik midt på vinteren stoppet ikke henne fra å gå på jobben. Hun stod opp klokken fire om natten for å gå fra Konnerud til Drammen Sykehus.

Tutta hadde arvet talentet for design og søm av sin far som var skredder. Gjennom noen kjente fikk hun jobb som syerske i Brudesalongen i Drammen hvor hun jobbet i mange år.

Etter hvert som barna flyttet ut, ble Hildur svært aktiv i pinsebevegelsen Filadelfia hvor hun fikk mange gode venner. Hun flyttet til en leilighet i Engene, som ligger i Drammen sentrum. I sommerferiene dro hun på vekkelsesmøter i Sarons Dal.

I godt voksen alder tok Tutta sertifikat for bil og kurs i fotpleie. Hun avsluttet sin aktive yrkeskariære som hjemmehjelp og fotpleier.

Tidlig på 80-tallet giftet Tutta seg med Kjell Emanuel Bastian Larsen og flyttet til Arendal. Bastian var enkemann. Han hadde tidligere vært gift med Kjell Michelsens kusine Edny, så de to kjente hverandre godt fra før fra sommerferiene i Arendal. Det var alltid en god og fredfull atmosfære i det koselige huset i Øvre Tyholmsvei 4 hvor Tutta og Bastian bodde. Gjestfriheten var stor, og de aller fleste i familien har mange gode minner derfra.
Tutta og Bastian fikk 30 gode år sammen. Bastian døde i 2012.Tutta flyttet tilbake til Østlandet i 2014 og bosatte seg i Mjøndalen nær sin egen familie. Men var hun var dessverre plaget av mye kroppssmerter, spesielt i ryggen og det ene benet. Men hun var tapper og klaget sjeldent. Når hun ikke hadde besøk fra familie, leste hun Bibelen, ba og så på kristne TV-programmer. I begynnelsen av februar 2016 ble smertene flere og sterkere, og hun ble lagt inn på sykehuset hvor det ble konstatert magesår. Etter 14 dagers behandling på sykehuset ble hun overflyttet til Bråta sykehjem i Mjøndalen hvor hun fikk korttidsplass for å komme til hektene igjen. Etter bare snaue to døgn ble Tuttas allmentilstand plutselig vesentlig verre med høy puls og pustevanskeligheter. Hun ble returnert til Drammen Sykehus hvor det ble oppdaget at hun hadde pådratt seg lungebetennelse og vann i den ene lungen. Dette ble mer enn kroppen og hjertet til Tutta kunne klare og mandag 22. februar halv åtte om morgenen døde hun på sykehuset av hjertesvikt.
 

 

 

Tilbake